First Like
Buna ! Daca vrei tutoriale,ajutor,intrebari,probleme,cum sa faci un server de metin2,ghiduri etc , dai click pe Inregistrare ! Daca vrei sa vezi forumul, click pe butonul Iesire !

Ce este WINDOWSUL?

In jos

Ce este WINDOWSUL?

Mesaj Scris de DooLs la data de Vin Aug 20, 2010 3:04 am

Microsoft Windows este numele unei serii de sisteme de operare (în engleză Operating System sau OS) create de compania Microsoft. Microsoft a introdus Windows pe piață pentru prima dată în noiembrie 1985, ca un supliment la MS-DOS, deoarece interfețele grafice erau din ce in ce mai apreciate. Microsoft Windows a ajuns cu timpul să predomine pe piața de calculatoare mici, întrecând Mac OS, care fusese introdus pe piață mai înainte de către compania Apple Computers, astăzi numită Apple Inc.. La conferința IDC Directions din 2004, vicepreșidentele IDC Avneesh Saxena a constatat că Windows deține aproximativ 90 % din piața de sisteme de operare.

Versiunea cea mai nouă de Windows pentru stații de lucru existentă pe piață este Windows 7, cu mai multe ediții (subvariante), pusă în vânzare în octombrie 2009.

Versiunea curentă de Windows Server este "Windows Server 2008", urmașul lui "Windows Server 2003".


Versiunile de operare pe 16 biți

Versiunile Windows 16-biți includ: Windows 1.0 (1985), Windows 2.0 (1987) windows server. Versiunile vechi de Windows erau deseori considerate doar o îmbunătățire sau variantă grafică a sistemului de operare MS-DOS. Spre deosebire de MS-DOS, Windows permite utilizatorilor să execute simultan aplicații multiple, prin utilizarea "multitaskingului cooperativ". Un factor nou este utilizarea unei interfețe grafice cu utilizatorul de tip GUI. În Windows a mai fost implementată o schemă virtuală de memorie, care permite să se ruleze aplicații mai mari decât memoria de lucru fizică: atunci când memoria devine insuficientă, segmentele de cod și resursele necritice se descarcă temporar pe un hard disc. În caz de necesitate ele se reîncarcă în memorie ceva mai târziu, pentru a putea fi executate.

Versiunile pe 16 biți ale Windows cuprind Windows 1.0, Windows 2.x și ruda sa apropiată, Windows/286.


Versiunile de operare hibride pe 16/32 biți

Windows/386 a introdus mod kernel de 32 de biți si un monitor al masinii virtuale. Pentru durata sesiunii Windows, a creat una sau mai multe medii virtuale 8086 si a asigurat virtualizarea pentru placa grafică, tastatură, mouse, ceasul de control si a interupt controller-ul in interiorul lor. Consecinta vazuta de utilizator a fost faptul ca multitaskingul putea fi realizat in ferestre separate, chiar daca aplicatiile grafice MS-DOS aveau nevoie de modul Full Screen. De asemenea, aplicatiile Windows erau multi-task-ate cooperativ in interiorul unui mediu virtual 8086.

Sistemul de operare Windows a cucerit o foarte mare parte a pieții. Se estimează că astăzi peste 85 % din calculatoarele de tip Personal Computer (PC-uri cu procesor de la compania Intel, sau compatibil cu Intel, ca de exemplu de la firma AMD) rulează Windows. Cu toate acestea, celelalte sisteme de operare precum Linux, Mac OS, FreeBSD, NetBSD, Solaris, HP-UX etc. au recuperat în ultimii ani o parte a pieței, reducând astfel monopolul aproape total al Microsoft, care în 1999 avea o cotă de piață de peste 95 %. Anumite grupuri, în special Novell, consideră că Windows Vista nu va determina pe utilizatori să facă un upgrade, ci ei fie o să rămână la versiunea lor veche de Windows 2000 sau Windows XP, fie se vor reorienta total spre Linux. Această tendință de migrare dinspre Windows spre alte platforme software poate fi considerată o reacție atât la securitatea insuficientă a lui Windows, cât și la contradicția între anunțurile companiei Microsoft despre capacitățile mărite ale versiunilor Windows viitoare, și pe de altă parte lipsa factică a acestor îmbunătățiri (momentan ele se limitează la o versiune nouă de NTFS, o nouă interfață grafică, o API îmbunătățită și un sistem de management al utilizatorilor întrucâtva modificat).


avatar
DooLs
Administrator
Administrator

Server : www.4funymt2.servegame.com Nu e ameu !
Prenume : Bogdan
Descriere : Bine :)
Bara Warn :
masculin Varsator Tigru
Mesaje : 182
Galbeni : 2147483647
Reputatie : 3
Data de inscriere : 10/08/2010
Varsta : 20
Localizare : Vaslui
Stare de spirit : Bunicica :)

Vezi profilul utilizatorului http://first-like.forumz.ro

Sus In jos

Sus

- Subiecte similare

 
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum